ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με αγορές άνω των 50 €
*Ισχύει για αγορά αναλώσιμων
0
Καλάθι

Κόστος toner: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

28/01/2022
από printking.gr

Όταν σκέφτεστε έναν "εκτυπωτή γραφείου", πιθανότατα φαντάζεστε ένα πραγματικό άλογο εργασίας.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι με το κόστος toner. Σήμερα, θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το τρέχον κόστος λειτουργίας του εκτυπωτή λέιζερ σας.

Τι είναι Toner;
Εάν διαθέτετε εκτυπωτή λέιζερ, γνωρίζετε αυτή τη ζεστή αίσθηση, φρεσκοτυπωμένου χαρτιού. Βγαίνει ζεστό επειδή ο εκτυπωτής σας λιώνει και σφραγίζει τόνερ στη φόρμα. Μέσα στην κασέτα, προτού χρησιμοποιηθεί για εκτύπωση, το toner είναι μια δέσμη ξηρών, κονιοποιημένων σωματιδίων.

Συνήθως, το τόνερ είναι κατασκευασμένο από κοκκοποιημένο πολυεστέρα. Μπορεί να περιέχει σκόνη άνθρακα, πολυπροπυλένιο, πυρίτιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και εναλλακτικά υλικά όπως πλαστικό φυτικής προέλευσης.

Γενικά, δεν υπάρχει ενιαία φόρμουλα για τόνερ. Τα τόνερ που προέρχονται από διαφορετικά εργοστάσια μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη σωματιδίων, χημικούς τύπους και φυσικές ιδιότητες όπως σημεία τήξης. Οι κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο εργάζονται για την ανάπτυξη ασφαλέστερων, πιο αποτελεσματικών και ακριβέστερων τύπων τόνερ μέρα με τη μέρα.

Αξίζουν τα χρήματα toner OEM;

Ναι! Το πρωτότυπο τόνερ είναι κατασκευασμένο για να εκτυπώνει άψογα και να πληροί τα πρότυπα ποιοτικού ελέγχου που χρειάζεται ο εκτυπωτής σας για μεγάλη διάρκεια ζωής. Μπορεί να βρεθεί καλό ξαναγέμισμα ή συμβατό τόνερ - αλλά είναι σαν να βρίσκεις μια βελόνα σε μια θημωνιά.

Εάν είστε τυχεροί, δεν θα έχετε προβλήματα με ένα ξαναγέμισμα ή συμβατό τόνερ. Η χρωστική γραφίτη έρχεται σε μικροσκοπικά σωματίδια μέσα στην κασέτα. Το μέγεθος των σωματιδίων και η χημική σύνθεση διαφέρουν μεταξύ των κατασκευαστών. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο να αναδημιουργηθούν τα τόνερ OEM που είναι τέλεια για τον εκτυπωτή σας.

Όλα τα δοχεία εκτυπωτών λέιζερ είναι εξοπλισμένα με τύμπανο εκτυπωτή, μια φωτοευαίσθητη μονάδα που μεταφέρει τόνερ στο χαρτί. Το τύμπανο εξασθενεί με τη χρήση, αλλά δεν τα αντικαθιστούν όλοι οι ανακατασκευαστές με καινούργια όταν ξαναγεμίζουν φυσίγγια.

Τι είναι η απόδοση toner;
Κάθε φυσίγγιο στην αγορά φέρει ετικέτα με την κατά προσέγγιση απόδοση για να σας δώσει μια εικόνα του τι να περιμένετε. Το Yield σάς λέει πόσες σελίδες μπορείτε να εκτυπώσετε με το συγκεκριμένο δοχείο μελανιού ή τόνερ.

Ένα μέσο δοχείο μελάνης αποδίδει λίγο πάνω από 200 σελίδες κειμένου.
Μια κασέτα τόνερ θα παράγει κατά μέσο όρο 2500 σελίδες κειμένου.
Κατά τον υπολογισμό της απόδοσης, οι περισσότεροι κατασκευαστές υποθέτουν ότι περίπου το 5% ενός χαρτιού μεγέθους A4 ή Letter θα καλυφθεί σε εκτύπωση.

Με περισσότερο από 10 φορές την απόδοση, ο γραφίτης είναι πιο ακριβός εκ των προτέρων, αλλά αποδίδει με την πάροδο του χρόνου.

Εάν χρησιμοποιείτε σπάνια τον εκτυπωτή σας, ένας εκτυπωτής λέιζερ πιθανότατα θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Φυσικά, η επιλογή του κατάλληλου εκτυπωτή για τις ανάγκες σας δεν είναι τόσο απλή όσο να έχετε το φθηνότερο δυνατό κόστος ανά σελίδα. Τα inkjet ξεπερνούν κατά πολύ τους εκτυπωτές λέιζερ στην εκτύπωση εικόνων, ενώ τα λέιζερ εξάγουν γρηγορότερα από σελίδα μετά από σελίδα εξαιρετικά καθαρού κειμένου. Η τεχνολογία εκτύπωσης της επιλογής σας θα εξαρτηθεί τελικά από τον τύπο των εργασιών εκτύπωσης που κάνετε περισσότερο.

Πόσο συχνά χρειάζεται να αντικαθιστάτε τις κασέτες toner;
Για να μάθετε πόσα μπορείτε να εκτυπώσετε με ένα συγκεκριμένο δοχείο, ελέγξτε την απόδοση της σελίδας του. Αυτός ο αριθμός θα πρέπει να σας δώσει μια εικόνα της ποσότητας χρωστικής ουσίας που υπάρχει μέσα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το μελάνι ή το τόνερ για τον εκτυπωτή σας πωλείται σε δύο μεγέθη δοχείων: κανονικό και υψηλής απόδοσης.

Αλλά αν χρειάζεστε έναν εκτυπωτή μόνο περιστασιακά, υπάρχει πιθανότητα να μην χρησιμοποιήσετε όλο το μελάνι σας εγκαίρως.

Το μελάνι λήγει σε δύο-τρία χρόνια
Το τόνερ δεν λήγει
Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας inkjet για λίγο, ενδέχεται να μην μπορείτε να εκτυπώσετε όταν τον ενεργοποιήσετε ξανά. Το μελάνι θα λήξει, θα στεγνώσει ή θα βουλώσει εάν δεν το χρησιμοποιείτε τακτικά.