ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με αγορές άνω των 50 €
*Ισχύει για αγορά αναλώσιμων
0
Καλάθι

Τι είναι το 5% μέση κάλυψη εκτύπωση σελίδας;

28/01/2022
από printking.gr

5%  είναι το εκτιμώμενο ποσό κάλυψης στη σελίδα εκτύπωσης και είναι ένα τυπικό ποσοστό για σύγκριση τιμών και αποδόσεις εκτύπωσης. Χρησιμοποιείται για να δείτε κατά προσέγγιση τιμές σε  δοχεία μελανιού

Το σχήμα χρησιμοποιείται για την εκτίμηση του αριθμού των σελίδων που μπορεί να εκτυπώσει ένα δοχείο μελανιού ή ένα δοχείο γραφίτη.

 

Πώς φαίνεται η μέση κάλυψη του 5%;

Οι περισσότεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν συγκρίσιμα στατιστικά στοιχεία εκτύπωσης για να συγκρίνουν γραφίτη εκτυπωτή και δοχεία μελανιού σε «μέση κάλυψη 5%.

 

Η μέτρηση βασίστηκε στο  ISO (Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης) για τον υπολογισμό της παραγωγής σε μια μέση  επιστολή εγγράφων.

 

Τα πρότυπα επιτρέπουν στους παραγωγούς και στους κατασκευαστές να προβλέπουν κατά προσέγγιση τις αποδόσεις της σελίδας πριν στεγνώσει το μελάνι ή το τόνερ.

 

Δοκιμασμένο σε συγκεκριμένους εκτυπωτές σε συγκρίσιμες συνθήκες, μπορούμε να δώσουμε μερικά παραδείγματα εκτύπωσης μέσου όρου σελίδων χρησιμοποιώντας τα δοχεία ασπρόμαυρου μελανιού εκτύπωσης.

 

Η μέση κάλυψη 5% υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται ως κατευθυντήρια γραμμή και ως κάποια σύγκριση των δεδομένων και των αποδόσεων σελίδων, ωστόσο όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν από διάφορους παράγοντες όπως:


Τύπος γραμματοσειράς

Βάρος γραμματοσειράς (bold, normal, light)

Μέγεθος γραμματοσειράς

Πλάτος σελίδας

Χρήση χρώματος

 

Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα δοχείο μαύρου μελανιού που εκτυπώνει 220 σελίδες με μέση κάλυψη 5% και βγάζετε μόνο 150 σελίδες από το δοχείο,

Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι οι εξής:

Εκτυπώνετε μόνο περιστασιακά – Τα υπολείμματα μελανιού μπορεί να έχουν στεγνώσει στο δοχείο σας λόγω έλλειψης χρήσης. Μπορεί να είναι ακόμα μελάνι στο δοχείο, καθαρίστε το δοχείο και τοποθετήστε το σε χλιαρό νερό για να προσπαθήσετε να ρέει το μελάνι.

Εκτυπώνετε πολλά έγγραφα με έντονο κείμενο, ωραία περιγράμματα και προσθέτετε γραφήματα και ραβδώσεις – Όλα αυτά τα στοιχεία θα προσθέσουν στην κάλυψη της εκτύπωσης και θα σας κοστίσουν περισσότερο μελάνι ανά σελίδα.

Εκτυπώνετε τακτικά με μέση κάλυψη άνω του 5%.


Εάν εκτυπώνετε με μέση κάλυψη άνω του 5%, για παράδειγμα 10%, η απόδοση της σελίδας σας θα μειωθεί στο μισό σε περίπου 75 σελίδες. Το 20% θα μειωνόταν ξανά στο μισό σε περίπου 37 σελίδες.

 

Πώς να αποκτήσετε την καλύτερη κάλυψη της σελίδας σας;

Κατά την εκτύπωση, κοιτάξτε κάποια από τη μορφοποίησή σας κατά την εκτύπωση των σελίδων σας. Αν θέλετε να αποκτήσετε την καλύτερη αξία, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές.

 

Χρησιμοποιήστε απλή μορφοποίηση και περιορίστε την ποσότητα των υπογραμμισμένων, έντονων κειμένων

Πειραματιστείτε με διαφορετικές γραμματοσειρές και μεγέθη γραμματοσειρών, ανάλογα με το έγγραφό σας και τι χρειάζεστε από αυτό.

Χρειάζεστε μεγαλύτερο κείμενο ή μπορεί να είναι μικρότερο αλλά ακόμα ευανάγνωστο;

Χρειάζεστε ότι περίγραμμα, εικόνα ή γραφικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς αυτό;

Ελέγξτε άλλους εκτυπωτές για να δείτε εάν αλλάζοντας τον εκτυπωτή σας μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.